Orkest

Het Mechels Harmonie Orkest bestaat uit een 70-tal muzikanten die samen op een hoogstaand niveau muziek brengen maar bovenal ook samen muzikale pret willen beleven.

Op een aangename manier uitdagende stukken instuderen met als hoogtepunt deze muziek kunnen brengen op een concert naar publiek toe, is ons grote doel.

Samen willen we streven naar een Mechels toporkest met muzikale uitstraling, maar ook een mogelijkheid voor muzikanten om na hun opleiding te blijven bijleren in een gezellig kader.

De huidige dirigent, Erwin Pallemans, introduceerde het orkest in de wereld van de wedstrijden en creëert uitdagingen voor de muzikanten en het publiek. Onder zijn leiding klimt dit orkest steeds weer naar een hoger niveau met als resultaat in het najaar 2014 een plaatsing in de superieure afdeling tijdens de provinciale orkestwedstrijden van Vlamo en de provincie Antwerpen. Vanaf 2016 verhuisden wij naar het het repetitielokaal van Brassband Leest waar elke zondagvoormiddag hard gewerkt wordt om u veel luisterplezier te bezorgen.

Dirigent

Erwin Pallemans studeerde tijdens zijn lagere en middelbare muziekstudies notenleer, trompet en piano aan de muziekschool van Ekeren. In die periode volgde hij les bij Leo Verheyen. Tijdens de hogere graad kreeg hij les van Arthur Vanderhoeft.

Aan de Koninklijke Muziekconservatoria van Antwerpen behaalde hij 1e prijzen van notenleer, trompet en kamermuziek in de klassen van Marcel Valgaeren en Theo Mertens en volgde hij hafabra-directie. Hij studeerde verder als trompettist in Nederland bij Frank Van der Poel.

Hij bleef als musicus actief in zowel het klassieke als lichtere genre. Zo speelde hij o.a. als vervangend trompettist in het Nationaal Orkest van België, in het groot koperensemble van Theo Mertens, als solo cornettist bij Brass Band Willebroek o.l.v. Frans Violet en als soprano cornet bij Brass Band Terpsichore o.l.v. Paul Anné. Hij speelde ook in het dansorkest ‘de Ricoh Zorroh Band’ als trompettist en pianist.

Momenteel is Erwin fulltime bezig met muziekonderricht als leraar koper, samenspel en instrumentaal ensemble aan de Academie voor Muziek, Woord en Dans te Merksem en in de bijafdelingen St-Job en Brecht. In deze bij-afdelingen richtte hij het jeugdig harmonieorkest ‘MuZarKo’ op, waarmee hij tijdens examens en concerten al mooie resultaten behaalde.

Daarnaast is hij dirigent bij Brassband Border Brass en het Mechels Harmonie Orkest. Onder zijn impuls behaalden deze orkesten schitterende uitslagen tijdens verschillende wedstrijden. Erwin wordt regelmatig gevraagd als gastdirigent voor play-inns bij Vlamo, in de wereld van ‘HAFABRA’ en als jurylid in diverse muziekacademies.